воскресенье, 17 января 2010 г.

Види ламп

Види ламп

Криптонові лампи. Їхня потужність від 40 до 100 Вт. Наповнені інертним газом криптон, мають більшу в порівнянні зі звичайними лампами накалювання світловіддачу.

Біспіральні лампи. Випускаються з різною потужністю. Складаються зі складної вольфрамової нитки у вигляді дуги й мають підвищену світловіддачу.

Лампи з матованою поверхнею. Світловий потік у таких ламп на 30 відсотків менше, ніж у звичайних. Дуже цінуються для будинку за розсіяне світло, яке приємне для ока.

Лампи із дзеркальною поверхнею. Значно збільшують світловий потік. І також приємно розсіюють світло по всьому приміщенню.

Люмінесцентні лампи. Мають потужність від 8 до 80 Вт. Набагато економічніші ламп накалювання й при рівній потужності дають в 7-8 разів більший світловий потік. До того ж термін служби в них в 10-20 разів довше. Світло м'яке і розсіяне, але іноді відрізняється неприємним мерехтінням.

Галогенні лампи. Практично у два рази перевищують яскравість звичайних ламп накалювання. Відрізняються величезною розмаїтістю за формою й видами - крапкові, підвісні, настінні, що вбудовують у стіну або меблі, поворотні й фіксовані. Звичайно невеликі, і їх зручно сховати. А термін служби практично в 4 рази перевищує термін служби ламп накалювання.

Світильники на світлодіодах. Відрізняються низьким енергоспоживанням, високою світловіддачею й більшим терміном служби. У цей час можна придбати автономні світильники на світлодіодах, сонячних батареях або акумуляторах. Вигідно відрізняються тим, що заряджаються весь день від звичайного денного світла. І автоматично включаться з настанням темряви.

Комментариев нет:

Отправить комментарий